Rieden – Rieden (2)

Vrijdag 8 juni 2012. De broers hebben gebruik gemaakt van de broodjesservice en halen om 8:00 vijf heerlijke mehrkorn brötchen af bij de receptie. Het is weer staande receptie, want het weer speelt de broers weer parten. Rond 9:30 pakken ze de fiets voor een afbouwrondje. Als ze door de bossen fietsen horen ze de Duitse kijkkijk-vogel roepen. Ze kunnen hem goed verstaan.

Het fietsrondje eindigt bij een Asia Imbiss, waar ze een lekker bordje noedels met knapperige eendenborst nuttigen. Ze ronden de maaltijd af en gaan ter afscheid nog even naar de Italiaan. Het valt hen op dat sinds hun eerste bezoek de bolletjes steeds kleiner worden. Ze gaan twijfelen aan de vriendschap!

Op de terugweg gaan ze langs de Lidl en doen de nodige aankopen om morgen de treinreis draaglijk te maken. Als ze vanaf de Lidl komen en de weg opdraaien richting de camping, zien ze tot hun verbazing aan de overkant van de weg een echtpaar op een tandem, aan een voorbijganger de weg te vragen. De broers herkennen hen direct als het echtpaar die ze eerder ontmoeten op weg naar Bassano del Grappa. Wim en Joost steken over en bieden hun diensten aan, ze stellen voor de tandemmers naar de camping te begeleiden. Naderhand maken ze kennis en stellen ze zich voor.

Zij zijn Jan en Eeke van der Wal, geboren Friezen, maar al sinds 20 jaar wonend in het midden van het land. Ze zijn hun tour in Siena gestart naar Rome en via Assisi en Venetie op weg naar München om van daar met de nachttrein huiswaarts te keren. Ze wisselen wat opgedane ervaringen uit en hebben verder een leuk gesprek. ’s Avonds maken de broers nog een praatje met Jan, maar de regen is weer eens spelbreker en jaagt ze de tent in. Wim en Joost zetten beiden de wekker, want ze moeten morgen vroeger op dan normaal.

Dit bericht is geplaatst in Duitsland 2012. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *