Vilpiano – Glurns

Zondag 3 juni 2012. Wim en Joost staan al vroeg gereed om te vertrekken, maar omdat ze nog niet betaald hebben moeten ze nog ruim een half uur wachten. Daar hebben de broers geen trek in. Ze bellen aan bij de receptie en schakelen de vader van de campingbaas in die het voor elkaar maakt dat ze alsnog snel kunnen vertrekken.

Het gaat de broers weer voor de wind, letterlijk en figuurlijk. Ondanks dat het zondag is rijden ze tegen een bakkerswinkel aan met koffie, koeken, melk en vers gebakken broodjes. De route voert hen weer door een prachtig dal waar het ontzettend druk is met fietsers. De dag van de republiek wordt schijnbaar door velen fietsend gevierd. Als lunch nuttigen ze 5 broodjes en 2 blikjes vis.

Joost heeft wat problemen met zijn versnelling. Hij vond het fietsen al zo zwaar gaan bij een pittige klim. Al rijdend bekijkt Wim op wat voor kransje Joost rijdt ten opzichte van de indexschakelaar. Hij zit er eentje naast. Nadat het euvel verholpen is spoeden ze zich naar de gemeentecamping in Glurns. De campingbaas matst de broers behoorlijk met de prijs voor een overnachting.

Ze beschikken weer over een picknicktafel, maar wederom geen ingrediënten voor een maaltijd. In het prachtig ommuurde stadje hebben ze in het voorbijgaan al een imbiss ontdekt. Ze besluiten hier een warentest uit te voeren die zeer positief uitvalt, evenals het bier dat erbij geserveerd wordt. Joost informeert nog even bij de beheerder naar wat de weersverwachting is voor morgen. Hij zegt dat het alle kanten op kan gaan en dat ze al een week regen voorspellen, maar het nog steeds droog gebleven is. Omdat hij regelmatig het gras moet besproeien kan een buitje regen geen kwaad. De broers leggen zich te ruste in de hoop dat de regen verre van hen blijft.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2012. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.