Fiano Romano – Borgaria

Het is vandaag zondag, een feestdag want op zondag drinken de broers altijd twee keer koffie. Dat is hier in Italië geen straf! Omdat ze nu in tegenovergestelde richting fietsen op de zogenaamde lichtere route, is de kans groot dat ze Romegangers tegenkomen. Vandaag treffen ze de eerste twee. Ze maken een praatje en wisselen wat ervaringen uit en komen zo te weten dat ze hoogstwaarschijnlijk Klaas uit Noord-Drenthe (die we kennen van het pelgrimsavontuur van vorig jaar) in Verona hebben ontmoet. Rond 14:00 zijn Wim en Joost op hun overnachtingsadres: camping Monti del Sole nabij Borgaria.

Plaatje!

Plaatje!

De oude campingbaas die net wegrijdt op zijn tractor komt snel terug om de broers in te schrijven. Ze zien dat ze gebruik kunnen maken van hun ACSI kortingskaart en het oude baasje beaamt dat dit mogelijk is. Als blijkt dat ze met twee kleine tentjes zijn is er een klein probleempje: de ACSI-korting telt maar voor één tent, ongeacht de grootte. Hij zegt dat hij iets gaat regelen, pakt de telefoon en belt de directie.

Tijdens het gesprek steekt hij triomfantelijk zijn duim omhoog en zegt “pas de problème”. Hij spreekt Frans met de broers omdat Engels niet zijn sterkste kant is. Nadat de formaliteiten zijn afgewikkeld begeleidt hij hen naar een groot kampeerveld waar ze een plaatsje mogen uitzoeken. Als ze naderhand bij de receptie informeren of het restaurant vanavond geopend is, maken ze kennis met de directie: een jonge vrouw van circa 35 jaar, het blijkt de dochter van het oude baasje te zijn.

Het restaurant en de winkel zijn gesloten, maar ze biedt aan dat haar vader hen vanavond naar een nabij gelegen pizzeria kan brengen en hen na de maaltijd weer komt ophalen. Wim en Joost gaan graag op haar voorstel in en zeggen toe om om 20:00 bij de receptie gereed te staan. Tijdens de maaltijd hebben ze leuk contact met de pizzabakker, die zijn werkterrein tegenover hun tafeltje heeft.

De goede man is betooid met een bril volgens de laatste mode: groot, zwart en met mooie dikke glazen. Wim vraagt hem of hij een foto van de broers kan nemen met de tablet. Hij neemt er niet één, maar vier. De beste hebben ze uitgezocht. Als dank stoppen ze hem het adres van Hans Anders toe.

Foto genomen door een pizzabakker!

Foto genomen door een pizzabakker!

Voldaan keren ze huiswaarts in de auto van de campingbaas, die hen vanwege de regen en onweersbuien keurig voor de tent afzet. Als dat geen service is!

Dit bericht is geplaatst in Italië 2012. Bookmark de permalink.

3 reacties op Fiano Romano – Borgaria

 1. Irina schreef:

  Hahaha, geweldige foto!

 2. Ivonne schreef:

  Het wordt weer een smakelijk verslag! Goed vervolg gewenst!

 3. carlien bruyel schreef:

  Zo oud is “het baasje”niet. 79 jaar, maar topfit en zo ziet hij er ook uit.
  Angela Rosa is zijn dochter van 48 jaar en bezig het bedrijf over te nemen.( maar dat al 15 jaar). Wij komen hier al 17 jaar en het is verslavend. Een italië-vakantie zonder deze locatie is voor ons geen vakantie. Was het maar vast weer zover……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.