Casciano – Casteldelpiano

De morgenstond heeft goud in de mond, vandaar dat Wim al vroeg wakker is. Niet om het goud op te rapen, maar om zijn tent uit te dweilen. De stortregens van afgelopen nacht hebben blijikbaar een klein gaatje in de tent gevonden, een doorgehaald lusje kan al de boosdoener zijn. De schade blijft beperkt tot een nat luchtbed en een natte mouw van zijn pyjama.

Joost krijgt niets van dit alles mee. Erger nog, hij slaapt door tot kwart voor zeven (toen kreeg hij last van hoog water). Ondanks de slechte start deze morgen is het landschappelijk gezien de mooiste fietsdag tot nu toe.

Olijfgaard in Italië

Olijfgaard in Italië

De hooggelegen dorpjes zijn schitterend om te zien, om dit van dichtbij beter te bekijken kost het echter nogal wat moeite. Hierdoor wordt het een pittige dag, mede doordat ze het laatste uur voor aankomst op de camping in de stromende regen moeten rijden.

Korte stop bij een klein stationnetje

Korte stop bij een klein stationnetje

Als twee verzopen katten worden de broers hartelijk verwelkomd door de ruim 70-jarige campingbaas. Gelukkig spreekt hij goed Engels en begeleidt hij hen naar een veldje waar ze een plaatsje uit mogen zoeken. Het staanplaatsnummer moet ook geregistreerd worden, waarschijnlijk zodat er geen dubbele boeking kan komen (ze zijn de enige tentkampeerders…).

De broers noemen de campingbaas al gauw Mister Sisi But. Hij zegt na vrijwel iedere vraag van de broers “Si, Si, but…” en dan heeft hij weer iets. Inmiddels schijnt de zon alsof er nooit een regenbui gevallen is.

Op het grote terras met zowaar 6 picknicktafels wordt de natte kleding te drogen gelegd en bereiden de broers een warme maaltijd. Omdat er een droger aanwezig is, kunnen de broers flink wat kleding een sopje geven zodat alles weer schoon en droog de tassen in kan. Mr. Sisi But belooft de broers dat hij de rekening vanavond nog opmaakt, zodat ze morgenochtend kunnen vertrekken wanneer ze willen.

Als ANWB-leden krijgen ze over de totale rekening 5% korting, zijnde een bedrag van 82 eurocent (afgerond naar beneden). Joost vraagt om een paar oude kranten om in zijn natte schoenen te proppen. Ondanks dat er diverse stapels in zijn kantoor staan, moet Mister Sisi But echt even zoeken welke hij weg wil doen. Uiteindelijk krijgen ze de krant van 2 en 3 februari. Tot slot vragen ze of ze een foto van hem mogen maken.

Mister Sisi But (voor de kijkers rechts!)

Mister Sisi But (voor de kijkers rechts!)

Het antwoord kun je raden, maar dan zonder ‘but’. Wim maakt een foto met zijn tablet en laat het resultaat zien. De man vindt het geweldig en is er zeer vereerd mee. Ze beloven hem een exemplaar per e-mail toe te sturen, but, pas als er free wifi was. Bij het verlaten van kantoortje krijgen ze beide een hand en enige schouderklopjes. “Als we hier niet goed van kunnen slapen, dan weten we het niet meer.”

Dit bericht is geplaatst in Italië 2012. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Casciano – Casteldelpiano

  1. Irina schreef:

    Wat een heerlijke verhalen toch hier! Leuk om er meteen foto’s bij te zien!
    Ben heel benieuwd naar de verdere avonturen,

    Liefs van ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.