De eerste meters: in de auto

Een eerste bericht van Wim en Joost: “Allereerst willen we iedereen bedanken die ons op een of andere wijze een hart onder de riem heeft gestoken voor aanvang van onze fietstocht. We hebben nu twee reisdagen met de auto. Dat beviel uitstekend want het was ‘all inclusive’. Bacillen inbegrepen. Broer Izak heeft Joost enigszins besmet met een forse verkoudheid.”

Het is zaterdag 28 april 2012 en de Wim en Joost zijn om 6 uur in de auto gestapt met (broer) Izak en Riet. Met regen uit Rhenen vertrokken, maar gelukkig worden ze in Zuid-Duitsland door een stralende zon en 31 graden begroet. Izak en Riet verrassen de broers op een Indische maaltijd, compleet met saté.

Dag twee is een bewolkte dag, maar de temperatuur blijft aangenaam. Tussen Bolzano en Trento kunnen de broers, ondanks het fraaie uitzicht, gerust een uiltje knappen. Op de terugweg fietsen ze hier langs en hebben ze alle tijd om rond te kijken, zo beredeneren ze.

Aan het einde van de dag is het kampement opgeslagen aan de oever van het Lago di Garda. Het is bijna etenstijd en als de broers hun neuzen in de lucht steken vermoeden ze dat er weer een heerlijke maaltijd aan zit te komen.

Morgen gaat het echt beginnen, als de broers vanuit Lazise via Cola bij Pescantina de Reitsma route oppikken die hen door Verona naar Montagnana voeren zal. De broers zijn er klaar voor. “We hebben er zin in!!”

Dit bericht is geplaatst in Duitsland 2012, Nederland 2012. Bookmark de permalink.