Het pelgrimspaspoort

Wanneer je de bedevaartstocht naar Santiago de Compostela gaat afleggen en je wil in Santiago een officieel Compostelaat ontvangen, dan dien je een pelgrimspaspoort aan te vragen. Dit “Credencial del Peregrino” wordt uitgegeven door de Europese Jacobusgenootschappen, waaronder dus ook het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.

Op de pas staat in verschillende talen aangegeven dat de houder van de pas de traditionele pelgrimstocht naar Santiago aflegt en dat men wordt verzocht om hulp en steun te verlenen aan de pelgrim wanneer dat nodig is. Daarnaast bevat dit paspoort vele vakjes waarin de stempels gezet kunnen worden. Wanneer je wil overnachten in een auberge, dien je ook deze pas te tonen, anders moet je elders een slaapplaats vinden.

Om in Santiago het Compostelaat in ontvangst te mogen nemen, dien je met de gezette stempels te laten zien dat je minimaal de laatste 100 kilometer te voet, 200 kilometer per fiets of 300 kilometer te paard in één aaneengesloten periode hebt afgelegd. Een besliste voorwaarde voor het krijgen van je ‘pelgrimsdiploma’ is dat je in het laatste deel van de tocht iedere dag minimaal twee stempels in je pas laat zetten. Het Compostelaat is daarna te vragen in Santiago bij het pelgrimsbureau Oficina de Peregrinos.

Van het volle pelgrimspaspoort van Wim staan de foto’s hieronder. Klik op de foto’s om een grotere versie te zien.

Het pelgrimspaspoort, de voorkant deel 1

Het pelgrimspaspoort, de voorkant deel 1

Het pelgrimspaspoort, de voorkant deel 2

Het pelgrimspaspoort, de voorkant deel 2

Het pelgrimspaspoort, de voorkant deel 3

Het pelgrimspaspoort, de voorkant deel 3

Het pelgrimspaspoort, de achterkant deel 1

Het pelgrimspaspoort, de achterkant deel 1

Het pelgrimspaspoort, de achterkant deel 2

Het pelgrimspaspoort, de achterkant deel 2

Het pelgrimspaspoort, de achterkant deel 3

Het pelgrimspaspoort, de achterkant deel 3

Dit bericht is geplaatst in Terug in Nederland 2011. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.