Het Compostelaat

Eenmaal in Santiago aangekomen, ontvangen de pelgrims op vertoon van hun pelgrimspaspoort het Compostelaat. Dit is een verklaring van het pelgrimsbureau ‘Oficina de peregrinos’ dat de pelgrims aangetoond hebben dat ze de laatste kilometers volgens de regels hebben afgelegd.

Klik op de afbeelding om een grotere versie ervan te zien.

Het compostelaat

Het compostelaat

Een vertaling: Het kapittel van de Zegenrijke Apostolische en Aartsbischoppelijke Kerk van Compostela, als bewaarder van het zegel van het Altaar van de Zalige Apostel Jacobus belast met de taak een bewijsstuk te overhandigen aan alle Gelovigen en Pelgrims uit alle landen van de wereld, die uit devotie of omwille van een gelofte de Bedevaartsplaats van de Heilige Jacobus, onze Apostel, Patroon van de Spanjaarden en Titelheilige, bezoeken, maakt bekend aan allen, te zamen en afzonderlijk, die dit zullen nagaan, dat de heer Zoannem Villelmum Van Der Male dit allerheiligste Godshuis uit godsvrucht toegewijd heeft bezocht. Ter waarmerking hiervan overhandig ik hem/haar het voorliggend schrijven, bekrachtigd met de zegel van dezelfde Heilige Kerk. Gegeven te Compostela op de 29 Mei in het jaar des Heren 2011. De Secretaris van het Kapittel.
(Vertaling via deze site.)

In Finisterre krijgen de pelgrims nog een certificaat uitgereikt.

Klik op de afbeelding om een grotere versie ervan te zien.

De verklaring van Finisterre

De verklaring van Finisterre

Vrij vertaald: De gemeenteraad van Finisterre verklaart hierbij dat Willem van der Male op 31 mei 2011 de Costa da Morte heeft betreden en het einde van het pad van Jacobus heeft bereikt.

Dit bericht is geplaatst in Terug in Nederland 2011. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.