Tours – Châtellerault

De broers hebben uitstekend geslapen, ondanks het kermiskabaal. Geen brood bij het ontbijt, want bijna alle proviand was op. Het ontbijt bestond daarom uit koffie, twee mueslireepjes, anderhalf koekje en een vitaminepil. De mannen zijn daarom direct naar de Carrefour gereden en hebben daar inkopen gedaan. En voor 1,50 euro een pain au raisin (soort koffiebrood) en een bak koffie gedronken. Uitzonderlijk, voor die prijs zul je dat in Frankrijk niet snel meemaken.

Vlak voor Veigné zien de broers Bas weer. Bas rijdt voor een goed doel naar Santiago, hij rijdt voor de Stichting Ramro. Stichting Ramro steunt kleinschalige projecten in Nepal. Na Santiago rijdt Bas door op een andere pelgrimscamino richting Sevilla.

Bas fietst voor het goede doel Stichting Ramro

Bas fietst voor het goede doel Stichting Ramro

Bas haakt aan en de 3 rijden verder. Een korte lunchstop in Sorigny, waar alles was: een toilet, water, bankjes, een prachtige vlindertuin… “het was gewoon een plaatje om te zitten”. Het weer helpt ook mee. Het is een prachtige zonnige dag: 23 graden met een lichte bries. Snel weer op de fiets.

Na anderhalve kilometer komt Joost er achter dat hij zijn handschoenen kwijt is. Wim fietst terug naar het bankje bij de vlindertuin om te zoeken, maar kan niets vinden. Ook in de berm en op de weg komt Wim niets tegen wat op de handschoenen van Joost lijkt. “Dan ben ik ze verloren”, zegt Joost. Helaas. Joost rolt zijn jasje uit en wat valt er op de grond? De handschoenen.

En ze ruiken nog fris ook. De handschoentjes zijn een paar dagen geleden gewassen. Ze zijn Joost erg dierbaar, ongeveer vanaf Joost z’n eerste Roparun heeft hij ze al. Na de wasbeurt is de originele grijze kleur weer teruggekomen, na jarenlang bruin te zijn geweest. “Bij het uitwassen van de handschoenen stond de milieupolitie bij de camping in verband met de watervervuiling”, zegt Joost over de telefoon.

Aankomst in Châtellerault bij de Jacobskerk met daarin een prachtig houten beeld van Sint Jakob. Toen de broers binnen stonden viel het licht van buiten samen met het lamplicht zo, dat het net was of Rembrandt het zelf geschilderd had, zo mooi. Als kers op de taart was er op dat moment ook nog eens iemand aan het oefenen op het orgel, mooier konden de broers het niet treffen.

Aan de overkant van de kerk stond een gebouw in de steigers, maar op een deur stond dat daar de curie van de kerk was. De pelgrimspassen werden gepakt en de mannen liepen erheen en het bleek inderdaad het kantoor van de kerk te zijn. De stempel is weer binnen!

De camping was erg mooi met goede voorzieningen. De broers staan er wederom niet alleen: De Belgen zijn er weer, Koen.nl (Koen uit Nederland, er is ook een Koen uit België), Bas uit Vlissingen, Harold aus Deutschland, de van der Males zelf en later op de avond kwamen Ad en Piet (afkomstig uit Dongen) ook nog aangefietst. Zij rijden voor het KWF, nog meer goededoelenrijders dus. Er zijn een hoop mooie mensen onderweg naar Santiago.

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk 2011. Bookmark de permalink.

2 reacties op Tours – Châtellerault

  1. Patricia schreef:

    Weer een hele leuke update! En wat leuk dat we wat fotootjes van onze vaders hebben!!

  2. Henk Broekhuis. schreef:

    Henk (oud collega van Wim) laat weten erg onder de indruk te zijn , maar petje af voor Lennard en degene wie dit allemaal op de site zet erg mooi gedaan. verder wens ik Wim met zijn broer veel succes met de barre tocht en we blijven jullie volgen . groetjes aan de VADERS….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.