Paul en Liliane: De buren uit België

De Belgische buren Paul en Liliane hebben ook een website en schrijven om de dag een stukje over hun pelgrimstocht naar Santiago op de tandem. Stukjes over wat ze allemaal meemaken onderweg en over ‘Wim en Joop’ en dat is heel erg leuk om te lezen.

Op hun eerste reisdag (1 mei) kwamen ze de broers al tegen:
Om 15.30h reeds aangekomen op camping “de Gavers” in Geeraardsbergen. Na 35 km kwamen we reeds de eerste collega’s tegen. 2 Nederlanders en ook nog broers: Joop en Wim.

In het volgende bericht op de site, geplaatst op de derde dag van de tocht van Paul en Liliane worden onze broeders ook genoemd: Het was deze morgen koud. Volgens Joop 4 graden. […] Het is nooit afgesproken maar we hebben weeral dezelfde vriendelijke buren. Joop en Wim en ook Koen uit Wezemaal zijn hier ook geland. Misschien zijn pelgrims wel telepatisch?

De Belgische broer en zus hebben ongeveer hetzelfde fietstempo als Joost en Wim en komen daardoor vaak op dezelfde camping terecht. Joop en Wim zijn inmiddels officieel tot buren verklaard!
Aangezien Joop en Wim al voor de vijfde dag op rij samen met ons op dezelfde camping staan heb ik voorgesteld om vanaf nu onszelf tot buren te verklaren. Zij leren ons koken en wij lenen hen ons hamertje en zorgen voor water aan de picnic tafel. Echte buren dus.

Op http://twintravellers.blogspot.com/ kun je de tocht van de Belgische avonturiers volgen. Ze gaan Joost en Wim zeker en vast nog vaak tegenkomen op hun pad naar Santiago.

Dit bericht is geplaatst in Tussendoor 2011. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Paul en Liliane: De buren uit België

  1. Dirk schreef:

    Wederom een leuke post en leuk om te lezen wat de ‘buren’ bloggen.
    Zou het gezegde in Belgie zijn: ‘Joop mag het weten’ ? 😉
    Ik hoop dat ze elkaar vaker tegenkomen en ben benieuwd naar volgende ontmoetingen.

    En tegen de broers zou ik willen zeggen: ‘Keep them rolling’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.