Mézières-sur-Seine – Chartres

Op de avond van 5 mei hebben Joost en Wim het zo druk gehad met allerlei zaken zoals eten, koken en wassen dat ze tot 23:00 bezig waren. “Vanuit de douche gelijk de zak in” vat Wim de avond samen. Hierdoor hebben de twee ook iets te kort geslapen en bovendien zijn ze allebei ’s nachts vaak wakker geweest. Niet echt een goed begin van de dag als je weer op tijd op de fiets wil zitten.

Toch weten de broers gelijktijdig met Paul en Liliane zichzelf op het zadel te hijsen begint de reis richting Chartres, waar ze Izaak en Riet zullen ontmoeten. Izaak is een broer van Wim en Joost en is samen met Riet op doorreis naar Spanje en Portugal. Zij zullen als alles volgens plan verloopt de broeders vanuit Spanje weer met de auto terugbrengen naar Nederland.

De dag begint met een afdaling dus dat is een lekker begin. Dan was de klim die ze de dag ervoor hebben gehad naar de camping toch niet helemaal voor niets geweest. Toch staat ze nog wat moois te wachten: vrij vroeg worden ze geconfronteerd met een klim van 7%. “Als we al niet wakker waren, dan werden we het nu wel. Goedemorgen!” vertelt Joost.

In de heuvels is het elke morgen een strijd tussen de geest en het lichaam. De geest roept: “Kom op, doorgaan!” maar het lichaam wil terug de slaapzak in: “Niks geen inspanning vandaag, maar rust.”. De geest jubelt maar de spieren gillen. Na een klein uurtje is meestal het compromis gesloten en gaan lichaam en geest weer samen onderweg.

Tijdens de lunch zijn de jongens erop voorbereid dat de Belgen langskomen en dit keer staan ze gereed om een foto en een filmpje te maken van Paul en Liliane. Dit keer rijden ze niet zo snel voorbij waardoor ze er mooi op staan.

Joost en Wim zijn de hele dag al in de waan dat het zaterdag is, terwijl het eigenlijk pas vrijdag is. Ze vonden het al opmerkelijk dat de kinderen deze dag naar school gingen. En ze dachten geluk te hebben dat ze precies op tijd bij het gemeentehuis in Adainville waren om een stempel te halen, want die zijn op zaterdag slechts van 10 tot 12 uur open. Vlak voor Chartres gaan Joost en Wim naar de supermarché om eens goed in te slaan, zodat ze zondag en maandag genoeg te eten bij zich hebben. ’s Avonds komen ze er door Izaak en Riet pas achter dat het eigenlijk vrijdag is. Als je hele dagen aan het fietsen bent, telt het niet meer wat voor dag het eigenlijk is. Op dit soort momenten worden ze eraan herinnerd dat het toch wel handig kan zijn om daar even bij stil te staan.

Izaak en Riet zijn het ontvangstcomité bij de camping. Eerst maar eens de was doen, want daar is de afgelopen paar dagen weinig van terecht gekomen. Met vier paar handen gaan al die dingen toch een stuk sneller. Daarna heerlijke nasi gegeten en een lekker toetje. En gezellig natuurlijk om Izaak en Riet op de camping te zien.

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk 2011. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.