Geraardsbergen – Marchiennes

Maandag 2 mei staat in het teken van de reis van Geraardsbergen naar Marchiennes. “We vliegen door Frankrijk!” zegt Wim over de telefoon, terugblikkend op de rit. “We zijn al op de helft! …van het aantal landen.” komt er vrolijk achteraan. Deze dag is er bijna 100 kilometer gefietst, met de wind in de rug.

Ondanks dat het ze voorspoedig gaat, is er wel een probleem: Geen enkele winkel die op maandag open is! Los van het supermarktje waar ze ’s ochtends wat brood konden scoren, lijken alle andere winkeliers niet open te staan voor bezoek van de Hollandse broertjes. Voor vanavond zijn ze aangewezen op Cup-a-Soup met wat sneeën brood, kaas en salami.

Met het stempeltjesklassement wil het al wat beter lukken: In Tournai/Doornik moesten ze 2 uur wachten tot ze een stempel konden krijgen dus zijn Joost en Wim maar naar de lokale VVV gegaan en hebben daar een stempel weten te bemachtigen. Ook de bisschop in Lessines was de broeders goed gezind, daar werd een stempel in de boekjes gezet.

Het eerste echte klimmetje van de rit is ook een feit. Een stijgingspercentage van wel 10%, de jongens waren beide buiten adem, maar ze leven nog. Er zitten nog een aantal gemene klimmetjes aan te komen deze reis maar na het overwinnen van deze klim met volle bepakking is de ontgroening achter de rug. De heren zijn ook alweer schoon (wees gerust, ze hebben iedere dag gedoucht) en staan op het moment van bellen in de wasruimte van de camping. Er staat wind en die is koud, dus zoeken ze de warmte op bij de wasmachines en schrijven ze daar hun memoires. Wim zegt: “zet er maar bij dat Joost vloeiend Frans spreekt en dat ik les van hem krijg.” In hoeverre dit waar is kan ik niet beoordelen, maar het klinkt in ieder geval gezellig.

Een leuk weetje om dit bericht mee af te sluiten: Op de camping in Marchiennes kun je nog ambachtelijk poepen, op de aanwezige hurktoiletten. Artisanal, heet dat met een mooi Frans woord. We hopen dat zowel de toiletten als onze bedevaartsgangers het allemaal overleven.

Dit bericht is geplaatst in België 2011, Frankrijk 2011. Bookmark de permalink.

2 reacties op Geraardsbergen – Marchiennes

  1. Irina schreef:

    Wat een leuke update, fijn dat het nu allemaal wat beter gaat met de stempels :-).

  2. marleen schreef:

    Leuk ! De typische van der male humor komt overal op de site terug! Maakt het voor ons aan de zijlijn nog leuker om alles op de voet te volgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.