Viersel – Geraardsbergen

Zondag 1 mei: Joost en Wim fietsen Van Viersel naar Geraardsbergen. Netjes op tijd vertrokken vanuit het pittoreske Viersel en onderweg veel meegemaakt. Zo hebben ze geprobeerd om in de kathedraal van Ninove een stempel te halen. Echter werd op die dag ook het 175-jarige bestaan van de nonnenschool gevierd met een grootse en indrukwekkende dienst en een optocht door de straten. Heel mooi om te zien, maar door alle activiteiten was er niemand te bekennen die de broertjes van die felbegeerde stempel kon voorzien. Ze hebben in de deuropening van de kathedraal staan kijken naar de imposante dienst, maar omdat het erg tochtte moest de deur dicht en zijn de jongens weer op de fiets gesprongen. Onderweg zijn ze nog gestopt in Zandbergen, maar ook daar kregen ze nul op rekest. Geen stempel!

Op de camping De Gavers in Geraardsbergen hadden ze in het campingwinkeltje van alles te koop. De broers waren onder de indruk van het feit dat alles per stuk kon worden afgerekend: één ui, één ei, één tomaat… alles in een pannetje gooien en smullen maar.

Verder zijn de eerste pelgrimsgenoten gevonden! De Belgische broer en zus Paul en Lilian uit Schriek (omgeving Mechelen). Zij rijden de route op een tandem met een karretje erachter. De vier kwamen elkaar onderweg al een paar keer tegen en hebben deze avond op de camping in Geraardsbergen officieel kennisgemaakt.

Hoe het verder gaat met de fietstocht, de stempels en de andere rijders uit het peloton, lees je binnenkort weer op onzevaders.nl!

Dit bericht is geplaatst in België 2011. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Viersel – Geraardsbergen

 1. Henk en Tanja schreef:

  Hoi Wim en Joost,

  We vinden het erg leuk om jullie op deze reis te volgen, we zijn erg benieuwd naar wat jullie allemaal meemaken onderweg. Het weer heeft nog goed meegewerkt, we hebben alleen maar gehoord van meewind en nachtelijke onweersbuien. Laten we hopen dat het zo blijft !

  Goede reis verder en veel plezier

  Nog de complimenten aan Lennart, Irina en Erwin, wat een leuk idee, mooie website en voor de fietsers een mooie herinnering

  Henk en Tanja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.