Nijkerk – Woudrichem

Om 08:30 zijn Joost en Wim vertrokken vanuit Nijkerk, waar zij werden uitgezwaaid door de buren Koetse, Nel, Koos en natuurlijk Wytske. De reis verliep voorspoedig, maar doordat een aantal veerpontjes pas vanaf 1 mei in bedrijf gaan, moesten de broertjes Van der Male een aantal kilometer omfietsen. Normaal is de rit 75 kilometer, nu kostte het 91,5 kilometer om aan te komen in Woudrichem. Slechts 5 kilometer moesten ze met tegenwind fietsen, de rest van de tijd hadden de jongens de wind in de rug (en die waaide aardig hard).

De aankomst in Woudrichem was een lichte deceptie. De camping stelt niet zoveel voor; zelfs voor doorgewinterde kampeerders stelde het toiletgebouwtje erg teleur. Het betalen van 50 eurocent per douchemuntje leidde tot onbegrip en het is ook onbekend of de heren van de douchevoorzieningen gebruik hebben gemaakt.

Morgen dag 2: Fietsen richting Breda, waar de broers de officiële Sint-Jacobsroute oppikken. Het plan is om te stoppen bij het plaatsje Zoersel, ter hoogte van Antwerpen. Mochten ze weer zoveel wind mee hebben, dan trappen ze misschien nog wat verder door. In Zoersel is geen camping maar wel een jeugdherberg; het is de vraag of Joost daar wordt toegelaten met zijn 65+ pas…

Dit bericht is geplaatst in Nederland 2011. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Nijkerk – Woudrichem

  1. Christine van der Male schreef:

    Hallo, geweldig dat jullie nu onderweg zijn. Ik heb bewondering voor jullie avontuur. Leuk ook om jullie op deze manier te kunnen volgen. Ik moet alleen wel even namens mijn vader zeggen dat als er niet gedoucht wordt, jullie ook terug zullen moeten fietsen i.p.v. Lekker bij mijn ouders op de achterbank.het is maar dat je het weet 😉

    Groetjes en fijne reis, Christine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.